Na een prachtige oriëntatietocht gisteren door het mooie Limburgse landschap met rijvereniging Vrij en Blij Bemelen, hadden we in de avond de prijsuitreiking in café Het Plateau. De goed georganiseerde tocht had weinig aanmeldingen en het bestuur vroeg zich af hoe dit nou toch kwam. Ze vroegen om tips en gelukkig hadden wij er wel een paar: Facebook pagina beter promoten, de tocht meer bekendheid geven, meer organiseren met de rijvereniging door bijvoorbeeld workshops. En vooral…..de oudere garde plaats laten maken voor een jongere generatie, die veel meer verstand heeft van social media en de impact hiervan doordat ze er eenvoudigweg mee groot geworden zijn.

Tja, jongere generatie, dan komen we al bij de inschrijving van die morgen….Het begon met het invullen van je gegevens en de vraag junior-senior. Doorhalen wat niet van toepassing is. Ja zeg!!!! Wat ben ik dan??? Senior is vanaf 18 jaar werd mij te kennen gegeven. Oké!? Nou dat maakt het dan iets minder erg toch?

Dat zette mij toch wel aan het denken, want wat ben je nu op 46 jarige leeftijd. Ik voel me toch nog heel erg junior maar wordt al vaak aangesproken met mevrouw. Wat moet ik nu voor mijn bedrijf met de jongere garde? Op één punt heb ik dat al aangepakt, namelijk mijn website laten maken door een iets jongere generatie. Daar was ik toch zelf wel van overtuigd na een kleine avondcursus “hoe presenteer ik mij op social media”. Voor mijn zadelshop heel veel jaren geleden heb ik mijn site zelf gemaakt en wat was ik daar trots op. Maar voor het coachen vond ik het toch iets meer “serious business” en moest ik toch toegeven dat ik dat misschien zelf wel niet meer zou kunnen. Gelukkig maar, want mijn site is prachtig geworden en dat had ik zelf nooit zo professioneel gekund! Ik had al moeite genoeg met het schrijven van goede teksten……..

Maar hoe moet dat nu met netwerken voor horse4life? Ik weet dat het niet behoort tot mijn gaven en talenten…..want dat leer je langzamerhand wel als senior: waar je gaven en talenten liggen. En toch zal het moeten als je wilt doen waar je hart ligt, namelijk het coachen van mensen met paarden.

Dus: mailen, bellen en je goede raad voor de rijvereniging vooral ook zelf opvolgen: Veel van je laten horen op social media door oa. je facebook pagina te onderhouden. En daarnaast workshops te geven en vooral te bloggen! Bij deze!!!

Marjolein, Horse4life coaching.

Pin It on Pinterest

Share This