Even voorstellen.

Kolby

Officieel Kolbakkur from hofgut retzenhöhe.
Ijslandse ruin uit 1998.

Waarmee mijn lang gekoesterde meisjes droom uitkwam: een eigen paard.

Hij kijkt graag eerst de kat uit de boom, is rustig en evenwichtig. Hij houdt niet van druk, zeker niet bij het rijden en is 100% betrouwbaar.

Sinds 2003 is hij nu bij mij. Wat hebben we een strijd gehad in het begin. Hij begreep niets van mij maar was zo geduldig. En wat zijn we nu al heel wat jaren een team.
Kolby is een top coach als het gaat om thema’s als zelfvertrouwen, respect en druk. Daarbij is hij met rijden het meest betrouwbare paard dat er is, heb je angst  dan verzet hij geen stap.

Budda

Officieel Budda frá Dilaska.
IJslandse merrie, geboren in 2001.

Omdat er toch nog een IJslander bij moest komen. Ze is nieuwsgierig en altijd opgewekt. Een echt no-nonsense paard. Ze heeft me veel bijgebracht over vrolijkheid en levenslust. Ze werkt heel graag voor je en vindt alles leuk. Met rijden onvermoeibaar en onstuimig, ze moet voor haar gevoel bijblijven met de ‘grotere’ paarden en kan dan veranderen in een echte gifkikker. Helaas kreeg ze een peesblessure waardoor ze niet meer gereden mag worden. Een geweldige coach bij thema’s waarin het gaat om grenzen aangeven.

Bandit

Oftewel Bandietje, Jack Russell reu 2007.

Mijn grote, kleine vriend. Hij is er altijd bij. Altijd enthousiast en vrolijk. Gek op wandelen, ging altijd mee als ik ging paardrijden. Tomeloze energie, maar vooral super lief. Trektocht met de paarden, waarbij soms wel 80 kilometer werd afgelegd, was voor hem geen probleem. Tegenwoordig op zijn respectabele leeftijd gaat hij niet meer mee paardrijden maar komt hij ons altijd enthousiast tegemoet op de oprit.

Katie

Tinkermerrie, geboren in 2015

Onze grote slungel. Dame met een snor. Nog jong en onhandig, de grootste knuffelkont die je je maar kunt bedenken. Het liefst wordt ze de hele dag gekroeld en daarbij trekt ze de raarste gezichten.
Ze is een meester in thema’s als je plek durven innemen en stevig staan, als jij niet stevig staat dan zet ze je zo aan de kant.

 

Uniësto

Officieel U.
KWPN ruin, geboren in 2001

Grote, wijze, oude heer. Zomaar gekregen van een vriendin. Hij werd dressuurmatig gereden maar kreeg een blessure zodat hij afgekeurd werd voor de sport. Hij ging met pensioen maar bleek er toch nog niet aan toe te zijn. Nu is hij bij ons en helpt graag met coachen en rijlessen, hij bloeit weer helemaal op en vindt het heerlijk om met kinderen te werken ondanks zijn grootte van 1.70m. U is een meester in verbinding en oprecht contact, ben je niet in verbinding met jezelf, dan sluit hij zich niet aan.

Jack

Officieel Jack D, tinkerruin, geboren in 2017

De jonge spruit. Er was een beetje jong bloed nodig en we vonden Jack. Wat is hij lief en zachtaardig. In de coaching doet hij soms al mee en dan kan hij heel duidelijk zijn, hij werkt daarbij met zijn hele lichaam. Hij is de minste in de kudde en dat doet hem helemaal niets. Iedereen mag met hem hooi eten en hij heeft tegen niemand wat. Langzaam beginnen we met hem te werken door hem al wat te longeren. Ponplezier vindt hij in ieder geval geweldig! Hij houdt heel erg van poetsen en knuffelen.

Jones

Tinkerruin, geboren in 2018

We gingen voor Jack, en daar stond hij ook. Een kleine zwarte parel met 2 witte sokken. Met manen tot bijna op de grond, aan één kant heeft hij een halve zwarte en een halve witte wimper. We waren gelijk verkocht en namen ze allebei maar mee. Hij kwam als hengst en zo voelde hij zich ook, hij zette de boel op zijn kop. De merries waren ineens van hem en Kolby wist niet wat hem overkwam. Nu is hij ruin, wordt langzaam al wat rustiger en krijgt hij wat meer in de gaten wie de eigenlijke leider van de kudde is, met Kolby is hij er nog steeds niet uit maar wij krijgen een steeds betere band. Hij heeft nog veel te leren maar daarvoor heeft hij alle tijd, hij is nog heel erg jong. Nu gunnen we hem nog zijn pubertijd en genieten we van zijn fratsen.

 

Meer over mij:

Vanuit mijn baan in de keuken van de verslavingszorg ontstond de gedachte dat ik iets met mijn paarden en mensen wilde doen. Ik zag beschadigde personen die moeite hadden om bij hun emoties te komen en wist vanuit mijn verleden wat paarden hierin kunnen betekenen. 
Nadat ik mijn praktijk startte kwamen er steeds meer kinderen op mijn pad, waardoor ik mij verder ben gaan specialiseren in het begeleiden van kinderen.

Ervaring/ opleiding:
-horeca/ catering
-hoofd keuken verslavingszorg
-gehandicaptenzorg
-paardencoach level 1, Keulseweg
-kindercoach met paarden, Caprilli
-Ponypower voor kids coach, Groots en Puur
sociale vaardigheidstraining voor kinderen met paarden
-Horseboy method 1 en 2, Rupert Isaacson
begeleiden van kinderen met autisme op en naast het paard
-Psychosociaal therapeut io. , Psychodidact
-Kindertherapeut io. , Psychodidact

Ik ben gecertificeerd Equine Assisted Coach en aangesloten bij het KREAC (Kwaliteitsregister voor paardencoaches) en beroepsorganisatie CAT (Collectief Alternatieve Therapeuten) en gecertificeerd kindercoach met paarden.

Pin It on Pinterest

Share This