Even voorstellen

Kolby

Kolby

Officieel Kolbakkur from hofgut retzenhöhe.

Ijslandse ruin uit 1998. Waarmee mijn lang gekoesterde meisjes droom uitkwam: een eigen paard!
Hij kijkt graag eerst de kat uit de boom, is rustig en evenwichtig. Hij houdt niet van druk, zeker niet bij het rijden en is 100% betrouwbaar.

Sinds 2003 is hij nu bij mij. Wat hebben we een strijd gehad in het begin. Hij begreep niets van mij maar was zo geduldig. En wat zijn we nu al heel wat jaren een team. 
Kolby is een top coach als het gaat om thema’s als zelfvertrouwen, respect en druk.

Budda

Budda

Officieel Budda frá Dilaska.
IJslandse merrie, geboren in 2001.

Omdat er toch nog een IJslander bij moest komen! Ze is nieuwsgierig en altijd opgewekt. Een echt no-nonsense paard. Ze heeft me veel bijgebracht over vrolijkheid en levenslust. Ze werkt heel graag voor je en vindt alles leuk. Met rijden onvermoeibaar en onstuimig, ze moet voor haar gevoel bijblijven met de ‘grotere’ paarden en kan dan veranderen in een echte gifkikker! Een geweldige coach bij thema’s waarin het gaat om grenzen aangeven.

Bandit

Bandit

Oftewel Bandietje, Jack Russell reu 2007.

Mijn grote, kleine vriend. Hij is er altijd bij. Altijd enthousiast en vrolijk. Gek op wandelen, gaat mee als ik ga paardrijden. Tomeloze energie, maar vooral super lief. Trektocht met de paarden, waarbij soms wel 80 kilometer wordt afgelegd, is voor hem geen probleem. Thuis gekomen rent hij direct weer achter de katten aan.

 

Uniësto.

Officieel U.
KWPN ruin, geboren in 2001

Grote, wijze, oude heer. Zomaar gekregen van een vriendin. Hij was nog niet toe aan zijn pensioen en helpt nog graag met coachen en rijlessen. U is een meester in verbinding en oprecht contact, ben je niet in verbinding met jezelf, dan sluit hij zich niet aan.

Katie.

Tinkermerrie, geboren in 2015

Onze grote slungel! Dame met een snor. Nog jong en onhandig, de grootste knuffelkont die je je maar kunt bedenken. Het liefst wordt ze de hele dag gekroeld en daarbij trekt ze de raarste gezichten.
Ze is nog jong en wordt nog niet zoveel ingezet bij de kinderen. Ze moet eerst nog een tijdje bij de oudjes in de leer.

Over mij 

Ik ben er voor kinderen die soms onzeker en faalangstig zijn, die moeite hebben met hun zelfbeeld.
Als kind was ik dat onzekere meisje dat liever met een boekje alleen op haar kamer zat, het verlegen meisje dat zich niet op haar gemak voelde in gezelschap en het liefst alleen speelde. Tot ver in mijn pubertijd had ik één vast vriendinnetje waar ik mee speelde. Ik werd gepest op de middelbare school en wist niet waar ik heen moest met mijn verhaal, alleen de paarden waren mijn toehoorders, steun en troost. Zij luisterden zonder oordeel en waren daar altijd met hun kalme, warme persoonlijkheid. Bij hen kon ik mezelf zijn en voelde ik me krachtig en sterk.  

Door het weten in mijn diepste innerlijk wat een kind voelt als het onzeker is merk ik dat ik al gauw een ingang heb bij kinderen die hetzelfde meemaken. Ik heb gevoeld wat zij voelen en ken hun verdriet en angst. Samen met de paarden heb ik de mogelijkheid om snel tot de kern te komen van wat er speelt en help ik hen om zelfverzekerder te worden, beter te communiceren en vrolijker in het leven te staan. Zowel thuis als op school. 

Ik volgde de opleiding tot paardencoach aan de Keulseweg. Doordat er meer kinderen op mijn pad kwamen volgde ik de opleiding tot kindercoach bij Caprilli en de Horseboy Method bij Rupert Isaacson, waarbij ik kinderen met autisme begeleid op het paard. Bij Groots en Puur volgde ik de opleiding tot ponypower voor kids coach, een sociale vaardigheidstraining voor kinderen met paarden.
Op dit moment ben ik in mijn derde jaar van de HBO opleiding tot psychosociaal therapeut en kindertherapeut bij Psychodidact voor meer verdieping en therapie.

Ik ben gecertificeerd Equine Assisted Coach en aangesloten bij het KREAC (Kwaliteitsregister voor paardencoaches) en beroepsorganisatie CAT (Collectief Alternatieve Therapeuten), gecertificeerd kindercoach met paarden en Ponypower voor kids coach, psychosociaal- en kindertherapeut i.o.

Pin It on Pinterest

Share This