Ponyplezier.

2 uur lang leren over pony’s en paarden, over jezelf en de ander, paarden pimpen, rijden en iets creatiefs, elke keer weer een verrassing wat we gaan doen. Iedere week is er een thema: zelfvertrouwen, grenzen aangeven, samenwerken, in je kracht staan, waa we samen met de paarden naar gaan kijken. En natuurlijk is er ook tijd voor heel veel lol met de paarden.

Aangezien door de lockdown veel dingen voor kinderen niet doorgaan, bijvoorbeeld sport en muziek geven we elke woensdagmiddag van 14.00 uur tot 16.00 uur ponyplezier, lekker in de buitenlucht. Dus kleed je warm aan en doe schoenen en kleren aan die vies mogen worden dan gaan we lekker aan de slag. Ponyplezier is voor kinderen tot en met 12 jaar. In de vakanties organiseren we vaker een ponyplezier.

Kosten: 25 euro
Strippenkaart: 200 euro voor 10 keer, binnen 5 maanden te besteden.
Wil je kind meedoen? Reserveer dan een plaats op 06-22274455 of mail naar horse4life@kpnmail.nl. Er kunnen maximaal 8 kinderen meedoen per keer.

Paardrijden.

Voor kinderen:
Privéles van een uur, waarbij we het kind coachen in houding en zit, omgang met het paard en zelfvertrouwen.
Een kwartier is daarbij voor poetsen en zadelen omdat contact opbouwen met het paard voor ons het belangrijkste is.
Bij beginnende ruiters zullen de eerste lessen aan de longeerlijn zijn, waarbij het kind in vertrouwen kan leren en het paard niet onnodig belast wordt. We beginnen zonder zadel voor balans, evenwicht en beter contact met het paard. Hoe beweegt het, welke spieren worden dan gebruikt en hoe voelt dat.
Ook buitenritten zijn mogelijk. De paarden bij Horse4life worden bitloos gereden en we gebruiken geen zwepen of andere dwangmiddelen.

Kosten: 25 Euro per uur

Voor volwassenen:
Beginnerslessen of buitenritten.

Kosten: 25 euro per uur

“Voor onze dochter die graag wilde leren paardrijden hadden we geen fijnere plek kunnen wensen. Zo liefdevol en met plezier!
We voelden ons gelijk opgenomen in de kudde. ?
Dankjewel, Marjolein! Hopelijk tot snel weer!”

Meike

Horseboy method

Voor kinderen met oa. ASS, ADHD, ADD, Asperger en angst. Het ritme van het paard zorgt voor stimulatie van het bekken waardoor oxytocine wordt aangemaakt. Kinderen maken meer contact, er zijn er die gaan praten en waarbij de zindelijkheid bevordert wordt maar bovenal zorgt het vaak voor rust en veel plezier.
Met kleine kinderen rijd ik samen op het paard, met grotere loop ik achter het paard met lange lijnen terwijl het kind op het paard zit. We doen spelletjes, rekenen en spellen woordjes.
Verder leg ik kinderen maar ook ouders op het paard om tot rust te komen.
Via de methode van Rupert Isaacson, de auteur van het boek “de paardenjongen” begeleid ik kinderen met autisme spectrum en andere indicaties op het paard. Bij Rupert zelf heb ik de opleiding horseboy method 1 en 2 gedaan.
Voor kinderen met een indicatie kan de methode vergoed worden vanuit het PGB.

Ponypower voor kids

Ponypower voor kids is een landelijke cursus bestaande uit 5 lessen van 2 uur en een terug-kom-middag. In groepjes van 2-6 kinderen van 6-9 jaar werken we met de pony’s aan thema’s als onder andere:
-zelfvertrouwen
-grenzen aangeven
-samenwerken
-winnen en verliezen
-omgaan met emoties

Bij de cursus hoort een super leuk werkboek waarin de kinderen hun ervaringen kunnen opschrijven en met de ouders kunnen delen. Elke les doen we een stukje uit het boek, geven we uitleg over de paarden en hun kudde en gaan we vooral veel doen en ervaren.

Kosten 295 euro

Bij horse4life organiseren we regelmatig leuke workshops:

-ponyplezier, voor kinderen tot 12 jaar. Leren over pony’s en paarden: bijvoorbeeld verzorging en gedrag. Zijn wij ook kuddedieren en hoe ziet dat er dan uit? Iets creatiefs: bijvoorbeeld paardentaart maken, hoefijzer schilderen, paardje schilderen. Behendigheid met paarden, pimpen, borstelen, rijden en natuurlijk heel veel knuffelen.

-Brugpiepers. Voor kinderen is het best lastig om de overgang te maken van de basisschool (vertrouwd) naar de middelbare school. Nieuwe vrienden maken, andere leerkrachten, wisselende lessen en uren, huiswerk, leren. Een periode met heel veel onzekerheid. Voor veel kinderen is het een hele grote stap en brengt het spanning met zich mee en sommige kinderen zien op tegen het nieuwe schooljaar op de middelbare school. Samen met een groep gelijkgestemden en de paarden kijken we naar hoe je je veilig kunt voelen. Meeloper, ontloper of struisvogel?

-vuuravonden: voor vrouwen. Als vrouw heb je vaak vele ballen in de lucht te houden: partner, kinderen, werk, huishouden, proberen contacten te onderhouden. In deze corona tijd komt daar nog vaak de zorg voor ouders bij, boodschappen doen en dingen regelen. Soms heb je het gevoel dat je niet meer weet waar je de tijd vandaan moet halen. En waar blijft dan de tijd voor jezelf? Even lekker wandelen of een boek lezen. En wie ben je zelf nog eigenlijk, je voelt je geleefd en alleen nog maar met anderen bezig. Jezelf langzaam aan verloren.
Lijkt je het wat om onder begeleiding van (natuurlijk?) vrouwelijke coaches, samen met andere vrouwen bij het kampvuur gewoon eens lekker te kleppen, zeiken, zeuren, lachen en huilen? Iedere keer behandelen we een ander thema onder het genot van een hapje en een drankje en is er gewoon even tijd voor jou!

Hou de facebook sites van horse4life en Ruth voor vrouwen in de gaten voor data:

Horse4life coaching | Facebook
Ruth voor vrouwen | Facebook

Pin It on Pinterest

Share This