Paardrijden.

Voor kinderen:
Privéles van een uur, waarbij we het kind coachen in houding en zit, omgang met het paard en zelfvertrouwen.
Een kwartier is daarbij voor poetsen en zadelen omdat contact opbouwen met het paard voor ons het belangrijkste is.
Bij beginnende ruiters zullen de eerste lessen aan de longeerlijn zijn, waarbij het kind in vertrouwen kan leren en het paard niet onnodig belast wordt. We beginnen zonder zadel voor balans, evenwicht en beter contact met het paard. Hoe beweegt het, welke spieren worden dan gebruikt en hoe voelt dat.
Ook buitenritten zijn mogelijk. De paarden bij Horse4life worden bitloos gereden en we gebruiken geen zwepen of andere dwangmiddelen.

Kosten: 25 Euro per uur

Voor volwassenen:
Beginnerslessen of buitenritten.

Kosten: 25 euro per uur

“Voor onze dochter die graag wilde leren paardrijden hadden we geen fijnere plek kunnen wensen. Zo liefdevol en met plezier!
We voelden ons gelijk opgenomen in de kudde. 😀
Dankjewel, Marjolein! Hopelijk tot snel weer!”

Meike

Horseboy method

Voor kinderen met oa. ASS, ADHD, ADD, Asperger en angst. Het ritme van het paard zorgt voor stimulatie van het bekken waardoor oxytocine wordt aangemaakt. Kinderen maken meer contact, er zijn er die gaan praten en waarbij de zindelijkheid bevordert wordt maar bovenal zorgt het vaak voor rust en veel plezier.
Met kleine kinderen rijd ik samen op het paard, met grotere loop ik achter het paard met lange lijnen terwijl het kind op het paard zit. We doen spelletjes, rekenen en spellen woordjes.
Verder leg ik kinderen maar ook ouders op het paard om tot rust te komen.
Via de methode van Rupert Isaacson, de auteur van het boek “de paardenjongen” begeleid ik kinderen met autisme spectrum en andere indicaties op het paard. Bij Rupert zelf heb ik de opleiding horseboy method 1 en 2 gedaan.
Voor kinderen met een indicatie kan de methode vergoed worden vanuit het PGB.

Ponypower voor kids

Ponypower voor kids is een landelijke cursus bestaande uit 5 lessen van 2 uur en een terug-kom-middag. In groepjes van 2-6 kinderen van 6-9 jaar werken we met de pony’s aan thema’s als onder andere:
-zelfvertrouwen
-grenzen aangeven
-samenwerken
-winnen en verliezen
-omgaan met emoties

Bij de cursus hoort een super leuk werkboek waarin de kinderen hun ervaringen kunnen opschrijven en met de ouders kunnen delen. Elke les doen we een stukje uit het boek, geven we uitleg over de paarden en hun kudde en gaan we vooral veel doen en ervaren.

Kosten 295 euro

Pin It on Pinterest

Share This