Soms kom je ze tegen, die mensen die oprecht indruk op je maken door hun zijn. In September kwam ik zo iemand tegen, namelijk Rupert Isaacson van “the horseboy method”. Ik mocht meedoen aan een cursus en behaalde het certificaat “horseboy method 1”. Wat heel bijzonder was, was dat we les kregen van Rupert zelf. Deze man heeft een autistische zoon en heeft een methode ontwikkeld om mensen met autisme te helpen, met en zonder paarden. Het hele verhaal over het ontstaan van de methode kun je lezen op Horseboy world, of in het boek de paardenjongen.
Deze man had met zijn methode inmiddels puissant rijk kunnen zijn, maar hij besloot deze behandeling gratis aan te bieden. Het zette mij aan het denken.

Vanmorgen las ik in de krant, dat 6,5% van de kinderen leeft in bijstandsgezinnen, waarbij er uitschieters zijn in Rotterdam en Amsterdam maar ook in Zuid-Limburg met percentages tot 20% en bijvoorbeeld 14,1% in Heerlen. Zelf heb ik gewerkt in een huis voor zwerfjongeren in Maastricht. Alleen al in Maastricht zijn er meer dan 200 geregistreerde zwerfjongeren.

Een ander artikel in hetzelfde krantje schrijft over de aanstaande vakantie periode en waarheen we nog kunnen gaan. Egypte, Israël, Tunesië maar ook Londen en Parijs, waar kunnen we ons nog veilig voelen.
Moord en doodslag is aan de orde van de dag.
De armoede en het gevoel van onveiligheid wordt groter en groter…..

Met mijn Christelijke instelling is mijn grote voorbeeld Jezus, die leefde vanuit liefde. Wat een andere naam heeft geloven tegenwoordig gekregen…..En wat gaat het mis op onze aardbol op dit moment….
Jezus heeft mij geleerd vanuit liefde te leven, ongeacht religie, huidskleur of geaardheid. Maar in de wereld zien we er weinig van terug en bevechten we elkaar om onze verschillen, en veroordelen we elkaar vaak juist op grond van wat we geloven. Wat zouden we onszelf sterk kunnen maken als we weer leerden naar elkaar te luisteren en gewoon lief te hebben. Niet meer te oordelen als een ander anders denkt of anders is. Als we niet zouden proberen elkaar te overtuigen van ons eigen standpunt maar de ander leren respecteren om wie hij is. Weer leren te geven zonder omkijken.

Met dit in gedachten besloot ik het spreekwoord naam te geven: Verbeter de wereld, begin bij jezelf. Maar waar moet ik dan beginnen? Door uit te delen vanuit mijn gaven en talenten en de middelen die ik daarbij heb gekregen. Dat betekend concreet:
In het jaar 2016 ga ik mijn individuele coaching met paarden aanbieden voor een door mijn klanten zelf te bepalen tarief. Ik zal hiervoor een spaarpot neerzetten en vragen te kijken in je hart maar vooral ook in je portemonnee. Als je niet kunt betalen is dat oké, maar kun je wat missen zou ik je willen vragen dit dan ook vanuit liefde te doen.
Kijk op Horse4life wat ik met de paarden voor je zou kunnen betekenen en wees welkom!

Voor iedereen hele fijne kerstdagen en een gelukkig en liefdevol 2016!

Marjolein, Horse4life.

what_the_world_needs_now_is_love-jackie_deshannon_ly

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pin It on Pinterest

Share This