Workshops en activiteiten

 

Pony plezier!

Twee uur lekker pony knuffelen en pimpen en leren over paarden en hun gedrag. Hoe leven paarden in de kudde en wat doen ze. Er is genoeg ruimte voor creativiteit: soms maken we een paardentaart en soms gaan we hoefijzers schilderen. Natuurlijk is er ook de gelegenheid om op de pony’s te zitten als je dit durft. Inclusief drinken en wat lekkers. Ponyplezier wordt gegeven in de bossen in Heino.

Data: Woensdag 25 April en 2 Mei om 14.00 uur.
Zaterdag 5 Mei en 26 Mei om 10.00 uur

Meedoen? Opgeven via de knop of even bellen.
Kosten: 25 Euro

 

 

 

 

 

 

 

Aanmelden of vragen?

Kennismaking met paardencoaching.

Kom in 2 uur ervaren wat paardencoaching is. We beginnen met een stukje uitleg over paarden en hun gedragingen en hoe het werkt als wij bij de paarden komen, daarna gaan we samen ervaren in de kudde. In het theoretisch gedeelte zullen we vragen wie er een coachvraag heeft en wie deze graag zou willen voorleggen. We doen team opdrachten en er zullen een aantal individuele voorbeelden van coaching gegeven worden. Meedoen bij de paarden mag maar hoeft niet, alleen kijken is ook prima.

Alle activiteiten zijn op de grond, naast het paard. Ervaring met paarden is niet nodig, angst is geen probleem.

Data: Woensdag 2, 9, 16 en 23 Augustus 19.00 uur tot 21.00 uur
Opgeven via de mail, telefoon of de knop.

 

Aanmelden of vragen?

Paardrijden voor kinderen

Privé les, 1 uur paardrijden waarbij we het kind coachen in houding en zit, omgang met het paard en zelfvertrouwen. Bij beginnende ruiters zullen de eerste paar lessen aan de longeerlijn zijn, waarbij het kind in vertrouwen kan leren en het paard niet onnodig belast wordt. We beginnen zonder zadel voor balans, evenwicht en beter contact met het paard. Hoe beweegt het, welke spieren worden dan gebruikt en hoe voelt dat.               De IJslandse paarden bij Horse4life worden bitloos gereden en we gebruiken geen zwepen of andere dwangmiddelen. Paardrijden is op afspraak. Voor een afspraak bellen, mailen of gebruik de knop. Kosten 20 euro    
Aanmelden of vragen?

Ponypower voor kids

Pony Power voor Kids is een sociale vaardigheidscursus voor jonge kinderen van 6 tot 12 jaar. De lesmethode is gericht op het ontwikkelen van sociale vaardigheden en het ondersteunen van emotionele groei. Het is een landelijke training die gegeven wordt op verschillende locaties onder leiding van gecertificeerde ponypower trainers.
De lessen zijn praktijkgericht, educatief en speels mét pony’s, waardoor een dynamische leeromgeving gecreëerd wordt. Leren van en met elkaar en de pony’s. Letterlijk in beweging komen, zelf doen, zelf ervaren en zelf leren.
De cursus bestaat uit 5 lessen en een terugkom dag. Er wordt niet paardgereden maar met de paarden oefeningen gedaan op de grond in een groepje van maximaal 6 kinderen.

In elke les wordt een ander thema behandeld in theorie en praktijk zoals:

  • ik en de kudde
  • de taal van de kudde
  • de ruimte in de kudde
  • de kracht van de kudde
  • balans in de kudde

Aan de orde komt oa.: hoe verhoud je je in een groep, hoe communiceer je, hoe zeg je nee, winnen en verliezen en wat zijn de verschillende emoties en hoe herken je ze.
Meer informatie over de cursus vind je in het hoofdmenu onder Ponypower voor kids  of op de Facebookpagina van kids&ponypower

Ponypower voor kids wordt gegeven op twee locaties:
Heino, start volgende cursus op vrijdagmiddag 20 april, 27 april, 4 mei, 11 mei en 18 mei van 15.30 u tot 17.30 u.
Heino, woensdagmiddag 6 juni, 13 juni, 20 juni, 27 juni en 4 juli van 14.00 u tot 16.00 u.
Twello, zie www.kidsponypower.nl.

Aanmelden of vragen?

 

Bij de workshops werk ik vaak samen met een andere coach om de veiligheid van personen en paarden te waarborgen, en twee zien natuurlijk altijd meer als één!

U kunt op de Facebookpagina van Horse4life zien wanneer de workshops gehouden worden, u aanmelden voor de nieuwsbrief of contact op nemen via de email.

Pin It on Pinterest

Share This