Workshops en activiteiten

 

Pony plezier!

Twee uur leren over paarden, hun gedrag en hoe dat lijkt op wat wij doen in ons gezin of op school. Hoe leven paarden in de kudde en wat doen ze, pesten paarden elkaar ook en hebben ze ook ruzie? Wat kunnen wij leren van de paarden in contact met onze familie en vriendjes. En zijn paarden ook wel eens verdrietig, bang, boos of vrolijk? Ponyplezier wordt gegeven in de bossen van Heino onder leiding van een ervaren kindercoach.

Data: zaterdag 25 mei en zaterdag 29 juni om 14.00 u

Meedoen? Opgeven via de knop of even bellen.
Kosten: 25 Euro, inclusief drinken en wat lekkers.

 

 

 

 

 

 

 

Kennismaking met paardencoaching.

Kom in 2 uur ervaren wat paardencoaching is. We beginnen met een stukje uitleg over paarden en hun gedragingen en hoe het werkt als wij bij de paarden komen, daarna gaan we samen ervaren in de kudde. We doen een team opdracht en er zullen een aantal individuele voorbeelden van coaching gegeven worden. Meedoen bij de paarden mag, maar hoeft niet alleen kijken is ook prima.

Alle activiteiten zijn op de grond, naast het paard. Ervaring met paarden is niet nodig, angst is geen probleem.

Data:
Donderdagavond 23 mei van 19.00 uur tot 21.00 uur
Donderdag avond 27 juni van 19.00 uur tot 21.00 uur
Zaterdag 27 juli van 14.00 uur tot 16.00 uur.

Kosten 35 euro, inclusief koffie of thee
Opgeven via de mail, telefoon of de knop.

 

Paardrijden voor kinderen

Privé les, 1 uur paardrijden waarbij we het kind coachen in houding en zit, omgang met het paard en zelfvertrouwen. Bij beginnende ruiters zullen de eerste paar lessen aan de longeerlijn zijn, waarbij het kind in vertrouwen kan leren en het paard niet onnodig belast wordt. We beginnen zonder zadel voor balans, evenwicht en beter contact met het paard. Hoe beweegt het, welke spieren worden dan gebruikt en hoe voelt dat.               De IJslandse paarden bij Horse4life worden bitloos gereden en we gebruiken geen zwepen of andere dwangmiddelen. Paardrijden is op afspraak. Voor een afspraak bellen, mailen of gebruik de knop. Kosten 20 euro    

Ponypower voor kids

Pony Power voor Kids is een sociale vaardigheidscursus voor jonge kinderen van 6 tot 12 jaar. De lesmethode is gericht op het ontwikkelen van sociale vaardigheden en het ondersteunen van emotionele groei. Het is een landelijke training die gegeven wordt op verschillende locaties onder leiding van gecertificeerde ponypower trainers.
De lessen zijn praktijkgericht, educatief en speels mét pony’s, waardoor een dynamische leeromgeving gecreëerd wordt. Leren van en met elkaar en de pony’s. Letterlijk in beweging komen, zelf doen, zelf ervaren en zelf leren.
De cursus bestaat uit 5 lessen en een terugkom dag. Er wordt niet paardgereden maar met de paarden oefeningen gedaan op de grond in een groepje van maximaal 6 kinderen.

In elke les wordt een ander thema behandeld in theorie en praktijk zoals:

  • ik en de kudde
  • de taal van de kudde
  • de ruimte in de kudde
  • de kracht van de kudde
  • balans in de kudde

Aan de orde komt oa.: hoe verhoud je je in een groep, hoe communiceer je, hoe zeg je nee, winnen en verliezen en wat zijn de verschillende emoties en hoe herken je ze.
Meer informatie over de cursus vind je in het hoofdmenu onder Ponypower voor kids  of op de Facebookpagina van kids&ponypower

Ponypower voor kids wordt gegeven op twee locaties:
Heino
Twello

 

Bij de workshops werk ik vaak samen met een andere coach om de veiligheid van personen en paarden te waarborgen, en twee zien natuurlijk altijd meer als één!

U kunt op de Facebookpagina van Horse4life zien wanneer de workshops gehouden worden, u aanmelden voor de nieuwsbrief of contact op nemen via de email.

Pin It on Pinterest

Share This