Wie is Horse4life?

Wie is Horse4life - Marjolein

Ik ben Marjolein, geboren in 1968.

Paarden hebben altijd een grote rol gespeeld in mijn leven. Ze waren mijn vrienden en toehoorders in mijn lagere schoolperiode en mijn helpers en troosters in mijn pubertijd. Hun gedrag heeft me altijd geïntrigeerd. Waarom doen ze zoals ze doen en waarom doen wij mensen zo anders. Ik ging me in hun gedrag verdiepen en werd meer en meer natural horse woman. Ik ontdekte dat we niet zo anders zijn, ook wij zijn kudde dieren en hebben anderen nodig. Maar waarom loopt het in hun kudde zoveel gesmeerder? Ik merkte dat als mijn gedachten en gedrag niet overeenstemden, dit zorgde voor miscommunicatie met mijn paard. Ik las alles wat er te vinden was over paarden en hun gedrag.

Na jarenlang in het buitenland gewoond te hebben, ben ik sinds 2010 terug in Nederland. Vanuit de horeca en catering kwam ik in de keuken van een verslavingszorg terecht. Ik kwam er diepe trauma’s tegen bij de cliënten waar ze vaak niet uitkwamen en besloot mijn passie voor paarden met mijn werk te combineren. Ik volgde de opleiding aan Educatief centrum Keulseweg en werd gecertificeerd Equine Assisted Coach. Ook heb ik in september 2015 de opleiding van Horse boy world gevolgd en het certificaat Horse boy method 1 en Horse boy Learning 1 gehaald en in Oktober 2016 het certificaat Horseboy method 2. Met deze methode heb ik geleerd om kinderen en jongeren met autisme te begeleiden, zowel met als zonder paarden.

In 2016 heb ik bij Caprilli coaching & training de opleiding tot kindercoach met paarden afgerond. Verder heb ik bij Groots & Puur met paardenkracht de opleiding gevolgd tot ponypower voor kids coach.

Op dit moment volg ik de HBO opleiding tot psychosociaal therapeut en kindertherapeut bij psychodidact .

Vanuit mijn passie voor jongeren heb ik twee jaar gewerkt in een huis voor dak- en thuisloze jongeren en daarnaast 4 jaar als ADL assistent met gehandicapten. Nu werk ik nog naast mijn therapiepraktijk part-time op een zuivelboerderij.

Pin It on Pinterest

Share This