Voor wie is Horse4life?

Kinderen

Voor kinderen is het mogelijk om een sessie te volgen of een traject van meerdere sessies aan te gaan. Spelenderwijs in de natuur ontdekken en verkennen. De pony’s maken het mogelijk om op een ongedwongen manier, zonder oordeel, te kijken naar mogelijkheden.

Vanaf het voorjaar 2017 start het programma Ponypower voor kids.
Meer informatie onder ponypower voor kids

Voor jongeren

Als vrijwilliger in een huis voor dak- en thuisloze jongeren zag ik deze vragen steeds weer terug komen: Wie ben ik nou, wat kan ik eigenlijk, wat wil ik? Het loopt allemaal even niet zo lekker en je komt er zelf niet meer uit of je hebt een klein opstapje nodig in het maken van je keuze. Ervaar de kracht van de kudde en laat je verrassen door de open houding van de paarden. Even lekker in de buitenlucht je hoofd leeg maken tussen de paarden en je verwonderen over wat de paarden je kunnen duidelijk maken.

Bij Horse4life kun je ook de workshop: Jumpen voor tieners volgen. Waarbij je in een groep met andere jongeren gaat kijken waar je trots op bent en wat je nog zou willen. Meer informatie onder workshops.

Koppels, ouder met kind, families.

Koppels, huwelijkspartners, vriendinnen maar ook ouder en kind en gezinnen zijn als het ware teams. Vaak beland je in je relatie in bepaalde patronen en weet je even niet meer hoe je hier uit kunt komen. Paarden zijn meesters in samenwerken, zij benutten alle talenten in de kudde en het leiderschap wisselt hierbij voortdurend. Als wij ons tussen de kudde gaan bewegen worden wij daarin opgenomen en zullen de paarden ook ons onderdeel laten zijn van de kudde. Zo worden dynamieken in teams duidelijk en kan er gewerkt worden aan onderwerpen als samenwerken, leiderschap en verbinding. Door samen met de paarden een oefening te doen, kunnen patronen duidelijk worden. Door vraagstelling vertalen we dit naar het dagelijks leven.

Vanaf meer dan twee personen werk ik altijd met een collega coach om de veiligheid van zowel deelnemers als ook de paarden te kunnen waarborgen.

Voor wie is Horse4life - Teams

Individueel

Voor wie is Horse4life - Individueel

Als het even niet meer gaat zoals je zou willen, of je komt niet meer zo goed vooruit, dan kun je met de paarden op een ervaringsgerichte manier meer over jezelf leren. Samen met de paarden laat ik je een activiteit doen waarbij je kunt ervaren wat de consequenties zijn van je gedrag, gevoelens en patronen. Door middel van herhaling en het uitproberen van nieuwe manieren kun je tot een oplossing komen van je probleem.

Coachen met paarden is een ervarings- en oplossingsgerichte methode. Door met de paarden een activiteit te doen doe je een ervaring op waarmee je een eigen oplossing kunt vinden. De activiteiten vinden altijd plaats naast het paard en niet op het paard. Ervaring met paarden is dan ook niet nodig.

Pin It on Pinterest

Share This